Vaffelkoret fra Vangsvik ble startet for 43 år siden, og har i dag rundt 30 personer som er med i koret. På søndag opptrådte koret i Vangsvik kirke med samme konserten, som har fått navnet «Strofer i mørketid».

– Ikke noe ungdomskor

– Som alderen viser, så er jo ikke koret akkurat noe ungdomskor, humret korets kunstneriske leder og dirigent Cato Simonsen i pausen under konserten på Gibostad. Også publikum befant seg i en årsklasse som kvalifiserer til alderspensjon for de fleste. Men det forhindret ikke at det hele ble en flott kveld med et kor som virkelig kan sine saker. Det samme må sies om de tre solistene som stilte sammen med koret, Stine Jakobsen, Dann Lorentzen og Svein Arild Berntsen.

Blandet innhold i konserten

– Det vi har på reportoaret i kveld er noe vi har satt sammen til de to konsertene vi har nå i førjulstida. Noen av sangene har vi hatt med oss i flere år. og noe er helt nytt. For eksempel er «Nord-norsk julesalme» en sang koret har hatt helt siden den tida Trond Rønning var korets dirigent, inntil jeg overtok i 2006.

- Artig å opptre sammen med koret, sier Stine Jakobsen, som også er fra Vangsvik. Hun sang som solist blant annet «The Sound og Silence», og «I en steingrå vinter der hun sang sammen med sin sambygdning Svein Arild Jakobsen.

Mindre fotball - mer sang

Stine vil for fotballfolket være kjent fra sin tid i damelaget til Senja, men forteller at det har hun lagt bak seg.

– Men sangen har jeg ikke lagt fra meg, det satser jeg tvertimot litt mer på, sier Stine som for tiden holder til i Tromsø der hun studerer ergoterapi.

I tillegg til Stine bidro Svein Arild Berntsen med en flott litt bluespreget versjon av Blue Christmas der han ikke unnlot å dra frem munnspillet sitt et par ganger. Dann Lorentsen vise sin kvalitet med følsom og vakker sang i sine solistinnslag.

Cato forteller at koret i dag har rundt 30 sangere, der en tredjedeler menn og resten kvinner.

To førejulskonserter i Tranøy

– Denne konserten på Gibostad og i Vangsvik på søndag blir de to konsertene vi har nå en måned før jul. Litt senere skal vi være med på juleinnsynging i Tranøy, noe vi er med på hvert år. Da samles alle sangkorene i kommunen til konserter, både i Stonglandseidet kirke og i Vangsvik kirke.

Cato forteller at koret for å «holde seg i form» samles koret til øvinger hver onsdag, samlinger som varer opptil flere timer.

Vibeke Johnsen var korets konferansier under konserten lørdag kveld. Hun gir ros til dirrigent Cato for den måten han leder koret på, også gjennom oppgaver som kan være til dels vanskelige.

– Det hender jo at vi møter utfordringer, men da trår Cato til og nær sagt gjør det umulige mulig, sier Vibeke.

Vaffelkoret framførte disse sangen i vertshuset på Gibostad lørdag kveld:

Når himmelen faller ned, I will wait, Røst, The Sound Of Silence, Blue Christmas, I en steingrå vinter, Nordnorsk julesalme, Lys i desember, Nå tennes tusen julelys, Walking in the Air, Home for Christmas, Mary did you know, Grown up Christmas List, Sign of the Time, The Christmas Song, Have yourself a merry Christmas, The Prayer, Silent Night, Feliz Navidad og En stjerne skinner i natt.

Stine Jakobsen var en av solistene da Vaffelkoret opptrådte. Foto: Stein Wilhelmsen
Dann Lorentzen (bildet) og Svein Arild Berntsen sto for de mannlige solistinnslagenen under konserten. Foto: Stein Wilhelmsen
Korets kunstneriske leder og dirrigent Cato Simonsen ledet koret under konserten. Foto: Stein Wilhelmsen