Mot travel helg for dette koret

Vaffelkoret står foran en travel helg med konsert både på Gibostad og i Vangsvik. Begge steder er det lagt inn en pause med bevertning.

Vertskor: Vaffelkoret med solister inviterer til konsert på Vertshuset Gibostad førtkommende lørdag og på Vangsvik Bygdehus dagen etter.   Foto: Svein Harald Olsen

Solist: Stine Jakobsen, som opprinnelig er fra Vangsvik, er en av solistene i konsertene.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

Solist: Kunstneren og musikeren Svein Arild Berntsen, som har bodd i Vangsvik i en årrekke, er også med på laget.   Foto: Pressefoto

Solist: Dan Lorentzen, som Cato Simonsen samarbeidet en hel del mens han bodde på disse trakter, er solist.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Det opplyser Cato Simonsen, som er kunstnerisk leder og dirigent for Vaffelkoret. Den første konserten er lagt til Vertshuset Gibostad lørdag 25. november. Konsert nummer to avvikles i Vangsvik Bygdehus dagen etter.

– Som kor har vi aldri opptrådt på dette nye og spennende vertshuset før, og det var vi selv som tok kontakt med kroverten og spurte om vi var velkommen, og han var veldig positiv til det fra første stund, forteller Cato Simonsen.

– Hvordan tror du det blir, det er jo et ganske spesielt konsertsted?

– Jeg tror nok også at det blir ganske spesielt, og ikke minst veldig intimt når man stabler et helt kor inn i en såpass liten kro som dette. Det blir nok en helt spesiell opplevelse både for oss som opptrer og publikummet vårt.

– Er dette en julekonsert?

– La meg si det slik at det er en konsert som står i årstidens tegn, men noen ren julekonsert er det ikke. Vi er fortsatt i november, og jeg synes at det er litt tidlig for det. Konserten vår inneholder sanger som på hvert sitt vis gjenspeiler den årstiden vi er inne i.

Mørketid

– Kan du røpe litt av repertoaret?

– Ja, vi har blant annet med »Når himmelen faller ned». Det er ikke en julesang, men samtidig har den klare assosiasjoner inn mot jul. «I En Steingrå Vinter» er heller ikke en julesang, men en perle av sang som Ole Paus har oversatt fra engelsk.

– Og juletingene?

– Blant dem kan jeg nevne «Silent Night» og «Grown-Up Christmas List», resten får være en overraskelse for de som kommer på konsertene.

– Gjør dere de samme tingene på begge konsertene?

– Ja, så hvis noen kommer på begge kan de jo bedømme hvor vi gjør dem best, spøker dirigenten.

Cato Simonsen har fått med seg tre solister på disse konsertene.

– Disse er Stine Jakobsen, som opprinnelig er fra Vangsvik. Den andre er multikunstneren Svein Arild Berntsen, som har bodd i Vangsvik i en årrekke, og som vi regner som en ekte vangsvikgutt. Den tredje solisten, og den eneste som ikke kommer fra Vangsvik, er Dan Lorentzen. Sistnevnte samarbeidet jeg mye med rent musikalsk før han flyttet sørover.

Pause

– Er det solistene selv som har valgt ut hva de skal fremføre?

– De har fått kommet med ønsker, men den endelige utvelgelsen har nok skjedd i dialog med meg som dirigent.

– Skal koret gjøre sine ting og solistene sitt?

– Både og. Solistene skal både gjøre soloting og ting sammen med koret.

Konsertene har fått navnet «Strofer i mørketid», og er det Cato Simonsen beskriver som en typisk førjulskonsert.

– Hva med bevertning, dere pleier jo å være flink med det?

– Vi legger inn en pause både på Gibostad og i Vangsvik der det vil være bevertning. Vertshuset Gibostad er bevertningssted, så der er det verthuset som besørger dette. I Vangsvik Bygdehus gjø vi det på en litt annen måte, men bevertning vil det være i pausen begge steder.