– Jeg må innrømme at jeg hadde forhåpninger om Trøndelags-tur da jeg reiste til Tromsø for å være med på «prekast» for noen uker siden. Det var godt å få beskjed om at jeg gikk videre og var klar for en ny runde i Stjørdal. Jeg er også veldig tilfreds med det jeg gjorde der, sier Marcus som er spent på fortsettelsen etter at han hadde imponert Bjarne Brøndbo og andre kompetente dommere.

Den populære DDE-vokalisten likte det han så og hørte da den sangglade tenåringen fra Midt-Troms entret scenen i Kimen kulturhus. Brøndbo, resten av dommerpanelet og publikum så fort at det var en sang og scenevant unggutt som fremførte «etter dæ» som er en blanding av to sjangere. Det inneholder både pop og rapp, og er en låt som Nikolaysen har veldig stor sans for.

Trangt nåløye

Marcus har passert de to første hindrene ettersom han kvalifiserte seg for Stjørdal-auditionen som samlet 40 innslag fra hele landet. De som gjorde det best der får Oslo-opphold på TV2`s bekostning i midten av desember. Nikolaysen har allerede gjort det så bra at han mest sannsynlig vil dukke opp på TV-ruta. 2001-modellen går det første året på videregående.

Han er et produkt av kulturskolen i heimkommunen, og at han selv har stått på hardt. Det gjør Marcus fortsatt. Det er på you-tube og andre sosiale kanaler at han henter inspirasjon og ideer. Nikolaysen forteller til Folkebladet at han er glad for at han har fått muligheten til å vise seg frem i Norske Talenter-systemet. Først og fremst fordi det kan være et springbrett på veien mot noe som er større. Han fikk mange nye impulser på auditionen.

Ble kjent med mange

– Jeg følte at jeg klarte å nyte den opplevelsen det er å få stå på en så stor og flott scene. Både i Tromsø og Stjørdal hadde jeg god kontroll på nervene. Det beste med auditionen var alle de flotte menneskene jeg kom i kontakt med. Det er motiverende å se hvor dyktige enkelte er, sier Nikolaysen som jobber nesten daglig med å utvikle stemmen. Marcus lover at han skal jobbe minst like hardt i fortsettelsen for at det skal være mulig å ta nye steg som sanger.