Nå stenger kunstgalleriet dørene

ArtSenja Kunstgalleri på Finnsnes holder åpent ut måneden, så stenges dørene.

STENGER Omsetningen til Art Senja på Finnsnes har ikke vært bra nok i vinterhalvåret. Nå stenger dørene. Her kunstnerne Ann Rita Wold (t.v.) og Randi Sørensen.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

FINNSNES: I ei pressemelding mandag melder galleriet at 31. august er siste dag kunstgalleriet har åpent i Storgata 11 på Finnsnes.

Omsetning

- Hovedårsaken til at kunstgalleriet nå stenger er at omsetningen i vinterhalvåret ikke har vært tilfredstillende god nok, opplyser kunstner Kjell Lindberg.

ArtSenja Kunstgalleri representerer profesjonelle kunstnere fra Midt-Troms og har fortsatt et sterkt ønske om å få på plass et mer permanent kunstgalleri for regionen.

Mulighetene for dette kan være like rundt hjørnet.

- Lenvik kommune har målsetting om å etablere et visningsrom for visuell kunst på Finnsnes, med hele Midt-Troms som nedslagsfelt, skriver galleriet i pressemeldinga.

Samarbeid

- Kommunen finner det i denne prosessen naturlig å samarbeide med kunstmiljøet i regionen, representert gjennom ArtSenja.

- I forundersøkelsen tas det sikte på å avklare nødvendige forhold knyttet til kostnader og driftsform i et mulig fremtidig konsept, melder galleriet.

Regionen trenger et sted som er tilrettelagt for formidling av profesjonell kunst, og et visningsrom som ivaretar gode kvalitative krav vil være et aktivum for mange parter; profesjonelle kunstnere, unge talenter og publikum.

- ArtSenja stiller seg positiv til Lenvik kommunes initiativ og er i utgangspunktet klar for å bidra som samarbeidspart i prosessen videre, opplyser Kjell Lindberg.