Bamsesykehus — og det er ingen fleip...

Bamsesykehuset er blitt et fast innslag under Finnsnes i Fest. Tanken bak det er mer seriøs enn noen kanskje tror.

SYKEHUS: Fra venstre spesialsykepleier May-Iren Vikestad, sykepleier Carina Andreassen, Susann Karlsen med datteren Vilde Susann Johannessen og sykepleier sykepleier Tine Thomassen.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

ALENE: Leder Tore Huseby i Finnsnes RC Maritim med sin fjernstyre slepebåt på Finnsnesvannet lørdag.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

FINNSNES: Lørdag hadde sykepleierne igjen benket seg med et stand foran inngangspartiet til Kulturhuset på Finnsnes.

– Det er andre året at vi holder til akkurat her. Før har vi blant annet hatt stand i Storgata og på torget. Men siden det skjer veldig mye annet i dette området som er siktet inn på barn på lørdagen under Finnsnes i Fest tror jeg at vi kommer til å fortsette å være her, forteller sykepleier Carina Andreassen.

– Hvilken skader er det som blir utbedret her?

– Å, det kan være mye forskjellig. Det kan være at bamsen eller dukken bare trenger en liten plasterlapp på et sår, eller at en arm må gipses. Det er artig å se hvordan barna som kommer med en bamse eller en dukke lever seg inn i dette, og tar det helt på alvor.

– Hvor lenge har der hatt stand med Bamsesykehuset under Finnsnes i Fest?

– Ganske lenge, uten at jeg kan svare helt eksakt på det. I hvert fall seks eller sju år.

Ufarliggjøring

Spesialsykepleier May-Iren Vikestad understreker at tanken bak Bamsesykehuset ikke bare er å være et ledd i underholdningen for de minste under festuka.

– Vi gjør også dette for å ufarliggjøre sykepleiere og helsevesen for barn. Mange barn forbinder i utgangspunktet hvitkledte mennesker som oss som, skal vi si farlige og det å være syk. Vi snakker med barna og forteller dem om jobben vår, da skjønner de at vi er helt vanlige mennesker som det er ingen grunn til å frykte, forklarer Vikestad.

Alene på vannet

I år greide ikke i Finnsnes RC Maritim å mønstre stor interesse til å arrangere et modellbåttreff på Finnsnesvannet under Finnsnes i Fest.

– Det er synd, men jeg måtte bar konstatere at interessen blant medlemmene ikke var stor nok til at det kunne bli et modellbåttreff i år, sier leder Tore Huseby i Finnsnes RC Maritim, som likevel selv stilte med en slepebåt på Finnsnesvannet lørdag.

– Det er rart at vi ikke fikk det til med tanke på hvor mange det egentlig er som driver med å bygge radiostyrte modellbåter. Det er langt flere enn de som er medlemmer i klubben vår, påpeker Huseby.

– Kanskje til neste år?

– Ja, kanskje, jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste for å få det til. Modellbåttreffet er fint innslag under Finnsnes i Fest.

Reidar Ingebrigtsen