Fortsetter suksess med viltaften og gourmet

Suksessen med viltaften på Skaland fortsetter med kortreist gourmet-mat til å bli mett av.

NAM: Under fjorårets viltaften var det flere gode retter å kose seg med. Og det skal ikke stå på maten i år heller.  Foto: Birger Caspersen

kortreist

SKALAND: 18. oktober er det nok en gang duket for tradisjonelle og utradisjonelle retter på Fossheim i Bergsbotn. Kokk Dag Erik Johnsen kan lokke med retter av villsau, villsvin, rein, hjort, elg, sik, laks og blåkveite med mye godt og lokalt tilbehør.

Mett på gourmet

- Du kan trygt si at det er gourmet-mat, men jeg garanterer at folk spiser seg mett. Dette er for de som ønsker å oppleve nye smaker, samtidig som vi holder på noen standardretter. Det blir mye godt kjøtt og passer for de som ønsker å spise god mat og hygge seg i godt selskap, forklarer Johnsen.

Det blir buffet med både varme og kalde retter og, ifølge Johnsen, mange varianter fra samme dyrene. Han opplyser at i år er røkt sik tilbake på menyen etter ett års fravær, noe han tror kan slå godt an.

- bFor to år siden hadde vi røkt sik og sikrogn og absolutt alt gikk, så det blir nok populært også i år.

Noen ledige plasser

Og skal det være gourmet så hører det god vin til maten. Og Gaya i Oslo er med på andre året som vinsetter.

- Det blir vin som passer til maten og det var stor suksess med smakfull italiensk vin, opplyser  Johnsen.

- Jeg tror det blir mer spektakulært og vilt i år, sier leder i IL Foss, Marita Mikalsen.

Mikalsen lokker med ledige plasser og oppfordrer folk til å sjekke ut arrangementet Viltaften på Fossheim på Facebook. Fristen er fjerde oktober. Det er duoen TO som skal stå for den musikalske underholdningen senere på kvelden.

- Det er maten som er hovedunderholdning og attraksjon, men det blir fin dansemusikk i tillegg til maten, forklarer Mikalsen.

(Folkebladet.no)

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

kortreist