Terrortiltalt mann nektet straffskyld da ankesaken startet

En mann fra Skien, som i tingretten dømt til tolv års fengsel for forsøk på medvirkning til terrorangrep, nektet straffskyld da ankesaken startet tirsdag.

Brynjar Meling er forsvarer for 25-åringen som i tingretten ble dømt til tolv års fengsel for forsøk på medvirkning til terrorangrep. Tirsdag startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Foto: Terje Pedersen / NTB 

innenriks

Ankesaken mot den 25 år gamle mannen startet i Borgarting lagmannsrett tirsdag, skriver NRK.

25-åringen er tiltalt for tre forsøk på å medvirke til terrorangrep i utlandet via chattegrupper han var administrator for. Mannen er også tiltalt for å ha deltatt i terrorgruppa IS, samt for å ha delt bombeoppskrifter og propaganda for IS.

I tingretten ble han frifunnet for ett tilfelle av medvirkning. Både tiltalte og påtalemyndigheten anket dommen.

– Ankesaken handler først og fremst om hvor grensen går mellom å sitte på gutterommet å chatte og dele ting, til å delta i en terrororganisasjon, sier 25-åringens forsvarer, Brynjar Meling.

Statsadvokat Geir Evanger mener derimot at dette er en av de alvorligste terrorsakene som har gått i norsk rett. I juni sa han til NRK at bare Breivik-saken og Manshaus-saken er alvorligere etter deres oppfatning.

(©NTB)