Vaksinejubel fra Solberg: Positive tegn til videre gjenåpning

Onsdag settes trolig vaksinedose nummer fem millioner i Norge. Statsminister Erna Solberg (H) sier det er gode nyheter for videre gjenåpning av samfunnet.

VAKSINE: Statsminister Erna Solberg (H) er positiv til videre gjenåpning av Norge etter at vaksinedose nummer fem millioner blir satt onsdag.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

innenriks

– Det som er spesielt viktig i Norge er at så mange sier ja til vaksinering. Det håper jeg at fortsetter, for det er veien vår ut av restriksjonene vi har. Det er veien til mer frihet i hverdagen. Jo flere som er vaksinert, desto mindre sannsynlighet er det for alvorlig syke og døde, sier statsminister Erna Solberg (H) til VG.

Norge er nå i verdenstoppen når det gjelder hvor mange som takker ja til vaksinen, ifølge Statsministerens kontor. I en undersøkelse fra Folkehelseinstituttet svarte hele 93 prosent at de ønsket å ta koronavaksinen.