Regnværet gir ingen konsekvenser for anleggsarbeidet i skredgropen på Ask

De siste dagers nedbør på Østlandet får ingen konsekvenser for byggingen av anleggsvei inn i skredområdet på Ask i Gjerdrum. NVE håper veien er klar mandag.

NVE bygger anleggsvei for å kunne bistå politiet med gravemaskiner i søket etter de savnede personene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB 

innenriks

– Vi overvåker situasjonen. Regnet har ikke noen vesentlig betydning, men vi ser at dagens nedbør har gitt litt erosjon i skredkanten. Det er som forventet, sier regionsjef Toril Hofshagen i NVE til NTB.

– Det er litt avskalling, som det har vært innimellom. Vi bruker droner, så vi har full overvåking med hensyn til anleggsarbeidet, sier hun.

NVE startet onsdag arbeidet med å bygge anleggsvei inn i skredområdet. Det gjør de for å kunne bistå politiet med gravemaskiner i letearbeidet etter de tre antatt omkomne personene som fremdeles ikke er funnet etter skredet 30. desember.

Tidligere denne uken gjorde hunder markeringer i ett av de prioriterte søkeområdene i skredet.

– Vi kommer vi ikke lenger med håndkraft, så der må vi inn med maskinell drift, sa politiets innsatsleder Mari Stoltenberg på en pressebrifing onsdag formiddag.

Hofshagen forteller at det har gått noe tregere med veibyggingen enn de hadde håpet, men at de fortsatt har tro på å bli ferdig før politiet etter planen skal gjenoppta letingen mandag.(©NTB)