Enighet i kommuneoppgjøret

Det blir ingen streik i kommunesektoren.

OPTIMISME Det var optimisme å spore i de korte meldingene Torkjel Nesheim formidlet fra meklingsrommet torsdag kveld, der lærerorganisasjoner og kommunene forsøkte å bli enige om årets lønnsoppgjør.  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

innenriks

Partene ble enige torsdag kveld.

– Jeg er glad vi klarte å unngå en streik, og har fått på plass samme avtale for alle grupper, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø i en pressemelding.

Fire timer før meklingsfristen i stats- og kommuneoppgjørene går ut, snakket partene sammen i en positiv tone. Nesten 11.000 ansatte sto klare til å streike.

Da hadde de resterende partene i kommuneoppgjøret – kommunenes organisasjon KS og fagorganisasjonene Unio og Akademikerne – sittet i mekling siden onsdag formiddag. De hadde frist til midnatt natt til fredag med å komme til enighet om årets lønnsoppgjør.

Striden mellom de statsansatte og arbeidsgiveren dreide seg om hvor mye av lønna som skal regnes inn i pensjonsgrunnlaget og uavklarte spørsmål om AFP. I tillegg har det vært uenighet om hvordan pengene skal fordeles mellom de forskjellige yrkesgruppene.

(©NTB)