Kvinne savnet etter brann på Notodden

En kvinne er ikke gjort rede for, mens en mann er innlagt på sykehus med alvorlige brannskader etter en brann på Notodden i Telemark lørdag kveld.

En mann er innlagt på Haukeland universitetssjukehus i Bergen med alvorlige brannskader etter en brann på Notodden i Telemark lørdag kveld. Politiet har grunn til å tro at en kvinne er savnet i brannruinene. Foto: Politiet / NTB scanpix 

innenriks

– Krimteknikere har startet åstedsundersøkelser, men det er fortsatt for farlig å ta seg inn i bygningen. Det er ikke sikkert at vi tar oss inn i bygningen i dag, sa operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Meldingen om brannen i leiligheten flermannsboligen kom klokka 20.34 lørdag kveld.

Den brannskadde mannen fortalte mannskapene som kom til stedet, at det befant seg en kvinne i leiligheten. Han hadde selv vært inne for å lete etter henne. På bakgrunn av opplysningene antar politiet at en kvinne er savnet i brannruinene, men dette er ikke bekreftet.

– Det var en del språkproblemer fordi mannen er polsk og snakket dårlig engelsk. Mannen ligger nå i kunstig koma på Haukeland universitetssjukehus, og vi har derfor ikke fått avhørt ham, sier Johnsrud.

Verken mannen eller kvinnen er registrert på adressen. Det var en flermannsbolig med tre leiligheter som tok fyr. De andre beboerne ble evakuert og ble ikke fysisk skadd.

(©NTB)