Solberg åpnet PET-senter på UNN

Statsminister Erna Solberg besøkte fredag Tromsø, der hun åpnet en ny fløy på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) og det nye PET-senteret.

Statsminister Erna Solberg åpnet fredag det nye PET-senteret og A-fløyen på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg besøkte også akuttmottaket på Universitetssykehuset Nord-Norge. Der ble hun orientert om situasjonen i luftambulansetjenesten av klinikkoverlege Mads Gilbert. Til venstre administrerende direktør i Helse Nord Lars Vorland.  Foto: Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

innenriks

PET-undersøkelser er mye brukt innen kreftdiagnostikk, men brukes også for å diagnostisere blant annet hjertesykdommer og hukommelsesforstyrrelser.

– Den nye A-fløyen sikrer et moderne sykehusbygg til pasientene, og det nye PET-senteret bidrar til at kreftpasienter får bedre behandling og hjelp til å komme tilbake etter sykdommen, sa Erna Solberg.

Hun skrøt også av at UNN har redusert ventetiden for pasientene de siste årene.

– Ventetiden ved UNN er nå på rundt 60 dager, mot 84 dager i 2013. Målet er at ventetiden skal ytterligere ned, og vi må sammen jobbe for å få det til.

Hun takket også bergenser og milliardær Trond Mohn, som har gitt flere titalls millioner kroner til det nye PET-senteret.

– Jeg vil rette en stor takk til Trond Mohn som har vært inne som privat giver i dette prosjektet. Jeg kommer fra en del av landet som i mange år har nytt godt av Mohns giverglede på områder som helse og idrett. Der har vi noe til felles med Tromsø, sa Solberg.


(©NTB)