Grande fikk redegjørelse fra NRK om arbeidet med distriktstilbudet

NRKs endringer av distriktssendingene har skapt storm den siste tiden. Nå har kulturminister Trine Skei Grande (V) fått NRKs redegjørelse.

KLAGE: NRKs endringer av distriktssendingene har skapt storm den siste tiden. Nå ber medlem i Kringkastingsrådet, Trude Drevland, folk om å klage mer.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix 

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix 

innenriks

Arbeiderpartiets Masud Gharahkhani leverte inn en rekke spørsmål til Grande knyttet til NRKs nye distriktsprioriteringer. Grande ba deretter NRK redegjøre for arbeidet med distriktstilbudet, skriver Medier24.

– Jeg har bedt NRK om å redegjøre for arbeidet med distriktstilbudet. NRK opplyser at de kontinuerlig arbeider med å forbedre distriktstilbudet og hvordan dette innholdet når publikum, skriver den ferske kulturministeren i sitt svar til Gharahkhani.

NRK viser blant annet til at distrikts-TV totalt for hele landet nå når ut til under 50.000 nordmenn under 50 år. Flere tiltak er derfor i verk, blant annet for å øke andelen innslag fra distriktskontorene i de riksdekkende nyhetssendingene og på andre NRK-plattformer.

Tidligere var NRKs distriktssendinger to bolker på til sammen 20 minutter. Nå er de redusert til tre bolker på fem minutter hver.

– Den samlede tiden er ifølge NRK følgelig redusert med fem minutter, men NRK mener at flere sendinger alt i alt vil være et bedre tilbud for publikum, skriver Grande i svaret.

Ferskt medlem av Kringkastingsrådet, Trude Drevland, oppfordrer flere til å klage til Kringkastingsrådet, og ifølge Journalisten hadde de mottatt 35 klager i midten av januar, slik at tema kanskje skal opp på møtet i mars.

(©NTB)