Helt på siden 16.6.2018

Dopa pir... 

helt på siden

Elendig sommervær med nysnø i fjellene gjør at salget av blomster ved hagesentrene har gått tregt, melder Folkebladet. Ikke så rart når hageglade folk med grønne fingre får frostroser i kinnene i midten av juni...!

Statoil skiftet nylig navn til Equinor for å gjøre navnet mer moderne og mindre oljerelatert. På et blått klubbhus i Islandsbotn hilser man bare Statoil velkommen etter — for på eventyrøya Senja skjønte Silsand OIL for lenge siden hvilken vei det bar og skiftet navn til FK Senja.

Det tok hele 19 år fra Finnfjordbotn ble gitt det samiske navnet Vuotnabahta i Sentralt stedsnavnregister og til skiltene med dette som undernavn endelig ble satt opp for en ukes tid siden, melder Folkebladet. Ting tar tid i Norge, med byråkratiske regler som er helt på viddene.

Tirsdag tok aktivister fra Troms SU seg opp på taket av Fredheimgården, bare et steinkast fra vestbredden av Finnsnesvannet, og hengte opp et 6,5 meter langt banner med «No pride in Israeli apartheid», melder Folkebladet. Da er det vel ikke lenge før Greenpeace inntar de små husene på Finnsnesvannet med parolen «Nei til oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja»...?

Et fem meter langt transportbånd havnet i fjæra på Skaland, og det er uvisst hvor det kommer fra, melder Folkebladet. Transportbransjen prøver stadig ut nye former for sjøveis transport — men transportbåndet burde vel i det minste ha vært bedre merket med både avsender og mottaker?

Widerøe har bestemt seg for å legge ned sin flyrute mellom Bardufoss og Bodø etter ett års drift, melder Folkebladet. De gjør vel ikke det sånn helt uten Widerøe heller?