Når suksessen gir hjemlengsel

Få forfattere opplever det som er blitt Siri Pettersen til del. Men med stor suksess kommer også dyp hjemlengsel.

TRILOGI: Ravneringene (2013-15), med romanene Odinsbarn, Råta og Evna, bokserien som etablerte Siri Pettersen som en av landets fremste forfattere innenfor sin litterære sjanger.  Foto: Privat/Montasje

helg

Snart åtte år etter at første bok i trilogien kom ut, nærmer Ravneringene seg 300.000 solgte eksemplarer. Serien er solgt til nitten land. Den tyske utgiveren forbereder egen samleboks. Før jul kom nyheten om at bøkene lanseres i USA denne ettervinteren.

I høst utkom Jernulven, første bok i Pettersens nye fantasy-serie. Allerede før utgivelsen var den solgt til ti land. Anmelderne hentet frem ovasjonene. Som Pettersens forutgående utgivelser i fantasy-sjangeren ble også Jernulven nominert til Bokhandlerprisen.