Fotominne: Sørfjord-dynastiet raknet

DYNASTI: Søsknene Tor Magne, Søren, Steivor, Odd og Anton Sørensen satset på næringsaktivitet i heimbygda Sørfjorden i Dyrøy, men tapte stort.  Foto: Knut Solnes (arkivfoto)

fotominner

I september 1989 skrev Troms Folkeblad at eventyret i Sørfjorden var slutt. Eventyrerne — søsknene Sørensen ­— satset 35 millioner på heimbygda i Dyrøy, og tapte.

Det begynte med at Sørfjordsmolt A/S ble slått konkurs på våren. Konkursen skyldtes tap på grunn av sykdom i anlegg, fallende smoltpriser og at investeringsrammen for anlegget ble overskredet. Smoltkonkursen startet raset som seinere tok med seg Sørfjord Anleggsdrift A/S og til sist Sørfjordfisk A/S. Også det fjerde selskapet, Sørfjord Invest A/S, var truet av konkurs. En konkurs i dette selskapet ville mest sannsynlig dra med seg det femte og siste firmaet, Sørfjord Kraft A/S.