– Ekstra viktig å sjekke at lysene fungerer

Maner bilistene til å sjekke lysene på bilene sine.

LYS: At lysene virker og er riktig innstilt er viktig i høstmørket.  

bil og trafikk

Høsten er her, og mørketida nærmer seg med stormskritt. Norges Automobil Forbund (Naf) er klar på at det er viktig å sjekke at alle lys på bilen fungerer.

– Et enkelt triks er å rygge opp til en vegg for å se om bremselysene fungerer når du tråkker inn bremsepedalen, rådgir Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i Naf, i en pressemelding.

– Veggen kan også brukes til å sjekke de andre lysene, fortsetter han.

I moderne biler skal man få et varsel i dashbordet om en av lyspærene har gått. Men uansett varsel eller ikke er det lurt å ta en runde rundt bilen og se om alle lys fungerer som de skal, maner Naf.

Det vises i pressemeldingen til at det kan være utfordrende å skifte lyspærer på nyere biler, mens det kan være enklere dersom du har en gamlere modell.

Riktig justering av lysene er nesten like viktig som at lysene fungerer.

– At lysene er riktig justert er svært viktig for å ha oversikt både fremover i veibanen og ikke minst få opplyst veikanten, vises det til i pressemeldingen.

Utforsk tema:

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

bil og trafikk