Disse bilene har høyere risiko for utforkjøring

Biler med firehjulstrekk har høyere risiko for utforkjøring på glatt underlag enn andre biler, melder NAF.

STØRRE RISIKO: Biler med firehjulstrekk har høyere risiko for utforkjøring på glatt underlag enn andre biler, melder NAF.   Foto: Marco Bjørklund

bil og trafikk

– Firehjulsdrevne biler kan gi falsk trygghet. Og når de mister veigrepet, skjer det ofte i høyere hastighet, sier fagsjef Morten Fransrud i NAF trafikktrening til NRK.

Det er flere årsaker til dette, ifølge NAF: Bilister med firehjulstrekk havner ofte lenger ut i grøfta enn andre bilister fordi de føler seg trygge. Når en bil med firehjulstrekk mister veigrepet, er det vanskeligere å hente bilen inn igjen. Og førere av biler med firehjulstrekk merker ikke like godt hvor glatt det er – noe som spesielt gjelder i nedoverbakker.

Det svenske forsikringsselskapet Folksam konkluderer i en studie med at biler med firehjulstrekk har 20–30 prosent høyere risiko for ulykker på is og snø, skriver NRK.

Utforsk tema:

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

bil og trafikk