Kongleplukkerens eventyrøy

Senja i mitt hjerte

Senja har opplevd en eksplosiv økning av turister fra nær sagt hele verden over de seneste årene. Nå nylig ble den kåret til en av verdens ti flotteste øyer, Hva er det med denne øya som fascinerer folk så voldsomt?
bildespesial

Det er ikke bare utenlandske turister som er fasinert av Senja, eventyrøya. Jeg, en inngrodd kongleplukker fra innlandet (Målselv), er like fasinert av hva som finnes av naturopplevelser på norges nest største øy. Jeg har både kjørt og vandret på kryss og tvers på denne øya i flere år. Alltid med kameraet på slep. Fordi jeg er over gjennomsnittet interessert i fotografering, og fordi jeg er over gjennomsnittet glad i å gå på fjellene og være ute i naturen.

Ideell

I den kombinasjonen er eventyrøya helt ideell. Man kan gå opp på en av de utallige fjelltoppene å få med seg en utsikt som tar pusten fra de fleste. Og det som er unikt med fjellene på Senja er at de, nesten uten unntak, er spektakulære utsiktfjell. Og du trenger slett ikke nå toppen før utsikten viser seg. Den kan være like spektakulær 200 meter over havet som 1000 meter over havet. Trives du ikke så godt på de største toppene, som Breidtind på 1001 meter, kan for eksempel Stangnesfjellet (301 moh) eller Sukkertoppen (456 meter) være en like flott løsning. Utsikten er flott fra alle fjellene. Eller du kan gå Dronningruta mellom Hofsøy og Stangnes, for ikke å snakke om Ånderdalen nasjonalpark.