TROMSØ: Mandag formiddag meldte Folkebladet at Christer Johnsgård ikke fortsetter i TIL som spiller. Årsaken fra TILs side er Johnsgårds manglende spilletid i 2016, og at de ønsker å se an mulighetene for å styrke stallen. Johnsgård fikk i forrige uke tilbud om å være med til mars, for at partene deretter skulle ta en ny vurdering. Dette takket Johnsgård nei til, og klubben ga han i går beskjed om at han er ferdig som spiller.

- Fortjener ny kontrakt

Bjørn Druglimo dro det litt lenger, og laget i går kveld en underskriftsaksjon til støtte for Johnsgård. Tirsdag morgen var det et 70-talls personer som hadde skrevet under.

"Herved startes en underskriftskampanje på facebook for å vise vår ubetinget støtte til Christer Johnsgård - som fortjener å få en ny kontrakt med TIL. Og la oss vise TIL og dens sportslige ledelse at her gjorde dere en feil - men at det ikke er for sent å angre! Vi vil ha Christer i Tippeligaen 2017," skriver Druglimo på Facebook.

– Overveldet

- Det har nesten blitt som en positiv opplevelse ikke å bli signert. Jeg ble glad og overveldet for all støtten som er kommet, sier Johnsgård til iTromsø.

- Det skal godt gjøres, og jeg anser ikke det som et sannsynlig scenario. Nå får jeg bare se hva som dukker opp. Mange har brydd seg, og jeg har fått et unikt forhold til de som følger TIL. Klubben har fått en enda større plass i hjertet mitt, sier Johnsgård.

- Rushfeldt-ord betyr mye

Druglimo har tidligere engasjert seg i Christer Johnsgård. I starten av oktober skrev han et dikt til støtte for TIL-spissen.

- Jeg har aldri møtt Bjørn, men setter utrolig stor pris på engasjementet hans, sier Johnsgård til iTromsø.

Til avisen uttalte målkongen Sigurd Rushfeldt mandag at han gjerne anbefalte Johnsgård til klubber som så nytte i kvalitetene hans.

- Det betydde mye for meg å få så godt skussmål fra Sigurd. Han er en fyr som sier det han mener, sier Johnsgård.