TROMSØ: Johnsgård fikk mandag formiddag beskjeden om at det bare blir med det ene året som TIL-spiller. De neste timene gikk til å svare på telefon etter telefon, før han klokken halv tre var gjest hos sin gamle kollega Egil Jens Pettersen på ettermiddagssendingen.

Ute fra sendingen gikk Johnsgård rett i et intervju med NRKs TV-team.

NRK lokker

Trass i statusen som TIL-spiller i 2016 er det som programleder for «Påskemorgen» og «Kråkeklubben» i NRK han er mest kjent hos mange. Og et gjensyn med Johnsgård på skjermen er langt fra utenkelig.

– Jeg får alltid lyst å jobbe i NRK når jeg er her. Her har jeg gamle kolleger som backer meg opp og vil ha meg her, sier Johnsgård stående midt på gulvet i redaksjonen til statskanalen i Tromsø.

Elitedrømmen lever

Året i TIL har uansett gitt mersmak, og får Johnsgård det som han vil er det å leve av fotballen førstevalget i 2017.

– Drømmen om eliteserien lever fortsatt. Jeg vil summe meg litt, og holde alle muligheter åpen. Uansett hvor det blir er jeg ikke ferdig med å spille fotball, og vil utvikle meg videre. De neste ukene skal jeg se litt an hva som skal skje videre, sier Johnsgård ærlig.

Mulighetene for 29-åringen i arbeidslivet er flere i tillegg til NRK. TUIL har allerede meldt sin interesse for å ha Johnsgård som spiller – men da på deltid. TIL varslet også mandag at de ønsket å se på mulighetene for å få Johnsgård inn i en rolle i administrasjonen dersom han ikke fortsetter fotballkarrieren på heltid.

– Jeg har et ganske godt kontaktnett. Det går litt på bekjentskap, og jeg kan ikke si at den og den skal hjelpe meg, men jeg har inntrykk av at mange har lyst å hjelpe meg nå. Og ser at jeg har et potensial som ikke er kommet ut, sier Johnsgård som på spørsmål går langt i å utelukke en overgang til Bodø/Glimt.

– Jeg tviler på at det hadde blitt noe med dem. Det kan fort dukke opp andre ting, sier Johnsgård med et smil.

På Facebook og Twitter kom det etter at nyheten sprakk en bølge av meldinger om at Johnsgård burde fått fornyet avtalen med TIL.

– Jeg får frysninger av å snakke om all den støtten jeg har fått. Jeg har måttet lade telefonen på nytt i dag, og ikke rukket å spise noe siden frokost. Også jeg skulle ønske jeg fikk være med TIL videre, men jeg har respekt for de valgene de har tatt. Så får jeg håpe at TIL som klubb kommer styrket ut av dette, sier Johnsgård.

Anbefaler Johnsgård

Spisslegenden Sigurd Rushfeldt har hatt Johnsgård som spiller på TIL 2 gjennom sesongen. Han vil ikke si noe om avgjørelsen om å la Johnsgård gå, men sier i stedet følgende:

– Jeg anbefaler lett Christer til en ny klubb dersom de trenger en spiller med hans kvaliteter, sier Rushfeldt til iTromsø.

Målkongen drar fram Johnsgårds evner som en sterk boks-spiller og god til å avslutte.

– Christer var dessverre ute mye med skader, og hadde en vanskelig sesongoppkjøring. Han fikk prøvd seg lite i eliteserien, og det gjenstår å se om han kan klare seg der. Jeg har uansett ikke møtt en trener som setter ut en spiss som scorer, sier Rushfeldt til iTromsø.