BARDUFOSS: – Det er små kapasiteter i Forsvaret som dominerer debatten. Ta 339 skvadronen, for eksempel. Bell-helikoptrene er bare en liten del av Hærens virksomhet.

Litt uforstående

Halleraker mener alt som kommer fram i LTP er en styrking av Forsvaret.

Derfor stiller han seg utforstående til det voldsomme engasjementet og protestene, som det er rundt 339 skvadronen på Bardufoss.

Nord-Norge tilgode

– Vi hadde en regjering som for åtte år siden sa at all reformering i Forsvaret nå var over. Men hele sikkerhetsbildet siden den gang er snudd på hodet. Nå må vi tilpasse Forsvaret for en mulig konflikt, fordi det er en helt annen holdning i øst. Derfor er det nødvendig å snu bladene på nytt. Men alt dette vil komme Nord-Norge til gode, sier Halleraker.

Viktig med bredt forlik

Alle lurer på hvor Ap står i saken. Flere hevder at Høyre og Ap ”har snakket sammen” og at Ap har bestemt seg for å følge regjeringen. Det avviser Halleraker.

Første nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, Øyvind Halleraker (H), avviser at regjeringen og Ap har snakket sammen om en løsning for LTP. Her sammen med partikollega og forsvarspolitisk talsperson i Høyre, Regina Alexandrova. Foto: Jan-Erik Bergstad