Bardufoss: Tromsø-firmaet Bjørn Bygg AS, som er et datterselskap til det svenskeide Peab AS, har inngått en kontrakt på 259 millioner kroner inkludert merverdiavgift for bygging av ny helikopterbase på Bardufoss. Det opplyser Forsvarsbygg i ei pressemelding.

Eksklusive merverdiavgift utgjør kontrakten omkring 207 millioner kroner.

Nær 20 mål

Konktrakten inkluderer bygging av nytt kontorbygg og hangar (9.000 kvaratmeter), oppstillingsplasser for NH90 (7.000 kvadratmeter) og 3.000 kvadratmeter veier og plasser med faste dekker. Helikopterbasen skal altså tilpasses de nye NH90-helikoptrene.

- Det har vært et langt løp for å komme dit vi er i dag med den største enkeltkontrakt Forsvars-bygg har inngått i Nord-Norge – i hvert fall siden 1990-tallet, sier han i pressemeldinga.

Helin er også glad for at det er en regional aktør som har fått oppdraget.

- Det er også gledelig å se at regionale en-treprenører hevder seg godt i skarp konkurranse. Vi har gode erfaringer med Bjørn Bygg AS og gleder oss til å samarbeide med dem også i dette svært viktige prosjektet, sier han.

Nasjonal base

Fra 1. august ble Bardufoss Forsvarets nasjonale hovedbase for helikopter.

- Utbygginga her er viktig, og vil gi en bedre hverdag for alle, sier eiendomssjef Arild Øvergaard i Forsvarsbygg.

- Dette er en gledens dag. Vi setter stor pris på at prosjektet nå er i gang, sier sjef 139 Luftving Helge Rasmussen.

Flere prosjekter omfattes av utbyggingene  på Bardufoss. Det første som stod ferdig var ledelsesbygget for Hæren.

Bjørn Bygg AS har gjort flere oppdrag for Forsvarsbygg.

- Vi er glad for oppdraget som passer godt for oss. Vi ser fram til å samarbeide videre med For-svarsbygg. Vi har mange egne fagarbeidere og lærlinger, og det har nok vært en styrke for oss i denne konkurransen, sier administrerende direktør i Bjørn Bygg AS Arild Østgård.

(Folkebladet.no)

Det er stor byggeaktivitet på Bardufoss. Montasjen viser hvordan området blir med helikopterbasen i bakkant av bildet. Bakerst skimtes rullebanen. Foto: Dyrvik Arkitekter AS