FINNSNES: Tirsdag ble det kjent at kommunen har ansatt ny kommunalsjef i all stillhet, noe rådmann Margrethe Hagerupsen mener er uproblematisk.

- Det er ikke noe hokus pokus med denne tilsettinga. Vi fikk tre forespørsler og én søker etter å ha utlyst stillinga internt - en absolutt godt kvalifisert søker, som takket ja, understreket hun da.

- Motstander

- Kommunens oppgave er å tilsette den best kvalifiserte til stillinga, spesielt i slike ledende posisjoner. Det rådmannen gjør når hun ansetter folk på den måten, er å skape mistanker og unødvendige teorier hos mannen i gata, påpeker han.

Politikeren trekker også fram at det i denne kommunestyre-perioden har vært turbulent mellom rådmannen og andre politiske representanter.

- Da er det spesielt uheldig at hun gjør som hun gjør. Det er både problematisk og urovekkende. Det skaper en unødvendig blest, mener han.

- Jeg er en sterk motstander av konspirasjonsteorier og spekulasjoner i kameraderi. Dette kan imidlertid være en sak som bidrar til nettopp det. Er Karlsen ansatt fordi hun er hennes venn? Slike spørsmål gror fram når man ikke lyser ut slike stillinger eksternt, legger han til.

- Mister tillit

Agovic-Nordaas understreker at stillinga som kommunalsjef i kommunen er den viktigste etter rådmannens.

- Hadde rådmann Hagerupsen forholdt seg til det ikke-lovfestede kvalifikasjonsprinsippet som legger til grunn en bred utlysning og åpenhet, ville det vært det beste for alle. Dette bidrar til at man fort mister tilliten til forvaltningsorganet, sier han.

Han klarer derfor ikke å forstå hvorfor rådmannen valgte å gå veien bak lukkede dører.

- Jeg mener at Lenvik kommune, som i tillegg er på ROBEK-lista, burde gjort det annerledes. Vi er en stor kommune og ville nok fått mange kvalifiserte søkere, tror han.

Agovic-Nordaas trekker også fram at nærmest hele søkerlista til stillinga som næringssjef ble unntatt offentligheta.

- Meget spesielt. Man snakker om viktige stillinger, sier han.

- Kom til meg, så skal du få svar!

Rådmann Margrethe Hagerupsen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Tirsdag kunne Folkebladet melde at Lenvik kommune har rekruttert en ny kommunalsjef gjennom en intern utlysning.

Helen Marie Henriksen gir seg dermed i jobben som kommunalsjef for helse og omsorg i Lenvik kommune. Etter en prosess med intern utlysning er det klart at Bente J. Karlsen tar over stillinga. Det er rådmann Margrethe Hagerupsen godt fornøyd med.

Hun forteller via informasjonssjef, Anne-May Johansen, at politikere som har problemer med ansettinga, kan komme til henne for svar.

- Jeg er meget trygg på at vi med Karlsen får en meget kompetent kommunalsjef, sa hun i tirsdagens utgave av Folkebladet.

Rådmann i Lenvik kommune, Margrethe Hagerupsen er fornøyd, men ønsker ikke å kommentere saken. Foto: Maria Holm Simonsen