FINNSNES: Helen Marie Henriksen gir seg i jobben som kommunalsjef for helse og omsorg i Lenvik kommune. Etter en prosess med intern utlysning er det klart at Bente J. Karlsen tar over stillinga. Det er rådmann Margrethe Hagerupsen godt fornøyd med.

- Trygg

– Jeg er meget trygg på at vi med Karlsen får en meget kompetent kommunalsjef. Jeg er veldig glad for at hun velger å komme tilbake til Lenvik kommune, sier rådmann Margrethe Hagerupsen i Lenvik kommune.

Karlsen, som tidligere har ledet barnevernstjenesten og vært personal- og utviklingssjef i Lenvik kommune, har nemlig permisjon. Rådmann Hagerupsen forklarer at det betyr at kommunen uansett måtte finne ei stilling til Karlsen 1. august etter endt permisjon.

– Derfor kunne det ikke passet bedre enn å få henne inn som en meget godt kvalifisert kommunalsjef i stedet for å måtte finne plass langt ned i organisasjonen, sier Hagerupsen.

Full åpenhet

Rådmannen forteller at hun hadde kommunens hovedtillitsvalgte med på laget da det ble besluttet å lyse ut kommunalsjefstillinga internt i første omgang.

– Det er ikke noe hokus pokus med denne tilsettinga. Vi fikk tre forespørsler og en søker etter å ha lyst ut stillinga internt – en absolutt godt kvalifisert søker, som takket ja til stillinga, understreker Hagerupsen.

– Skal ikke lederstillinger som hovedregel lyses ut offentlig?

– Nei, slik er det ikke. Det er imidlertid sånn at arbeidsgiver må ta høyde for at folk eier sine stillinger, og her hadde vi som sagt de tillitsvalgte med i prosessen.

Enig om opplegget

Hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Lenvik, Otto Jakobsen, bekrefter at han ga sin ”velsignelse” før kommunalsjefstillinga ble lyst ut internt.

– Det var diskutert med meg og vi var enige om opplegget, sier Jakobsen.

– Har du fått noen reaksjoner på det?

– Nei, men jeg har besvart spørsmål om prosessen – rutinene som ligger bak, sier Jakobsen

– Så Fagforbundet er fornøyd med løsninga?

– Ja, det må man jo når man har vært med på hele prosessen.

Bente J. Karlsen blir ny kommunalsjef i Lenvik kommune etter Helen Marie Henriksen. Foto: Maria Holm Simonsen