FINNSNES: Under mandagens ekstraordinære årsmøte i FIL Fotball valgte flere medlemmer, deriblant flere trenere i aldersbestemt avdeling, å forlate lokalet underveis før behandlingen av "Mål og strategier A-lag menn" var ferdig.

Tilstede

Organisasjonsleder i Troms Idrettskrets, Sylvi Ofstad, var selv tilstede under det ekstraordinære årsmøtet. Hun mener det er synd at flere valgte å forlate før møtet var over.

- De som møtte opp der burde ha fått hørt argumentasjonen på hvorfor man vil velge en annen løsning. Idrettslaget er en demokratisk organisasjon der medlemmene har stemmerett og det er årsmøtet som er arena til å gjøre det. Jeg skulle ønske de hadde brukt årsmøtet til det i stedet for å forlate.

- Respektløst

Ifølge Ofstad er det ikke vanlig å forlate et årsmøte.

Styreleder Herleif Hanssen mener det er respektløst å bare forlate årsmøtet.

- Jeg kunne ikke tenkt meg å gjøre det selv. Dette får de svare for selv hvorfor de gjorde det. Min oppfatning er at det er respektløst med bakgrunn i det de har satt igang. Det var de som forlangte årsmøtet som gjorde at vi måtte innkalle til det ekstraordinære årsmøte. Jeg er veldig skuffet over at de gjorde det, kanskje aller mest måten enkelte gjorde det på når de forlot.

- Respekterte styret

Håvard Johnsen var én av de som forlot årsmøtet før det var over.

- Jeg kan ikke svare for andre, men for meg hadde man fått fram det man ønsket. Da var det ikke grunn til å være der mer, sier Johnsen.

- Årsmøtet er arenaen for å fremme sine meninger og forslag. Hvorfor gjorde dere ikke det?

- Styret ba om at vi ikke gjorde det. Vi valgte å respektere styrets mening. De har bedt om at det ikke fremmes forslag og vi valgte å forholde oss til det.

- Jeg tror jeg aldri har opplevd det før i et årsmøte i FIL Fotball, eller i noen andre årsmøter, at andre har forlatt før votering. det hører ganske sikkert med til sjeldenhetene.

- Men jeg er veldig bevisst på at hver og en må ta det valget de selv finner fornuftig.