TROMSØ: ”Bummen” kjørte fra Tromsø for å være til stede på årsmøtet til Finnsnes Idrettslag i kveld.

Det har lenge vært spenning om hva som ble utfallet etter at en rekke medlemmer hadde ønsket å ”ta hjem” A-lagssatsingen fra Tromsø til Midt-Troms. Årsmøtet endte med at klubbens satsing i all hovedsak vedvarer etter at ti stykker forlot klubbhuset. En satsing som i år gjorde at klubben var helt i toppen av tabellen i 2.-divisjon.

- Viktig

Klubbens overskudd de siste tre årene er cirka 550.000 kroner, noe som er sjelden kost i et idrettslag.

- 8-10 dager

På veien hjem i bil fra Finnsnes gjør den profilerte treneren det klart at han uansett trenger litt tid før han tar seg en prat med Finnsnes om framtiden.

- Jeg sa til sportslig utvalg etter møtet at den negative energien som er utløst etter debatten de siste månedene har gjort vi som har drevet med det sportslige har mistet litt piffen. Så vi får la det synke litt, og fundere videre på veien, sier Johansen til iTromsø.

Ikke dato

Han vil ikke sette noen dato på når det skal være klart hva han gjør neste år, men sier at framtiden på Finnsnes ”bør være klar i løpet av 8-10 dager”.

Hadde årsmøtet stemt for noe annet enn fortsatt Tromsø-satsing ville det garantert blitt med de seks årene i Finnsnes for ”Bummen”.

- Da hadde vi ikke trengt å sette oss ned. Det klubben har vært igjennom stjeler energi, og hvis dette hadde blitt starten på en kursendring ville jeg ikke vært aktuell for å være med videre, sier treneren.

- Kan flytte

Ifølge Johansen vil det være naturlig at en forlengelse er på to år, men sier det ikke er automatikk at det blir Finnsnes videre.

- Da er jeg nødt til å flytte fra byen, sier treneren.