– En del av brikkene i puslespillet begynner å falle på plass, sier han.

Rasmussen var fredag på vei tilbake etter oppholdet i Leipzig i Tyskland. Han forteller om ei lang og hektisk reise og at de fikk veldig god oppbacking av politiet i Tyskland. Det viktigste var samtalene med kvinnen som ble knivstukket i Tyskland.

Viktig og avklarende

– Vi hadde et langt og innholdsrikt møte med den kvinnen vi ønsket å komme i kontakt med. Jeg vil ikke nå uttale meg om detaljene i disse samtalene. Men det jeg kan si er at det var viktig og avklarende og det vil helt sikkert føre til nye undersøkelser både i Tyskland og her hos oss. En del av brikkene i puslespillet begynner å falle på plass. Og det er helt klart at vi sammen med politiet i Tyskland skal følge opp. Vi skal ha et møte i politidistriktet der jeg skal gå igjennom det som har fremkommet etter det arbeidet vi har gjort i Tyskland, sier han.

– Kan denne informasjonen føre til at en får et svar på hva som skjedde på Sjøvegan sommeren 1998?

– Jeg vil svare på den måten at vi følger en tråd eller et spor som vi har stilt mange spørsmål rundt. Nå begynner vi å få en del svar på de spørsmålene. Men det gjenstår avklaringer før vi kan si oss fornøyd med resultatet. Mer detaljert kan jeg ikke være, sier han.

Vurdere gjenåpning

– Kan dette bety at saken gjenåpnes?

– Det temaet vil bli tatt opp i møte i politidistriktet. Det er naturlig å ta opp der. Men dette blir et påtalemessig spørsmål. Når det gjelder ressurstilgangen i undersøkelsesfasen har vi en plan som er i ferd med å bli realisert. Det er godt ivaretatt i Troms politidistrikt. Jeg skal nå bruke litt tid på å skrive en rapport til politidistriktet der det også kommer ei skisse for videre tiltak både opp mot Tyskland og internt hos oss. De har allerede sagt de skal følge opp de temaene som dukket opp i Leipzig. En del av brikkene i puslespillet begynner å falle på plass.

Etterforsker på heltid

Rasmussen er nå fristilt som lensmann og jobber heltid på drapssaken.

– Ja, Roald Berntsen fungerer som lensmann. Det er veldig bra at jeg kan ha fullt fokus på denne saken. Det er vanskelig å gi noe tidsaspekt, det avhenger av hva slags informasjon vi får inn etter hvert. Vi får se, men det har gått 19 år. Vi skal i hvert fall gjøre vårt beste. At jeg er fristilt på denne måten er fantastisk, sier han.

– Er Tysklandsporet mer interessant etter denne reisen?

– Jeg vil si det slik at det er ikke blitt mindre interessant, svarer Rasmussen.