Som Folkebladet har skrevet om tidligere har politiet sentrale vitner å avhøre i Tyskland i forhold til drapet på Marie Louise Bendiktsen (59) på Sjøvegan for snart 19 år siden. Mannen som er interessant for politiet knivstakk to personer i Tyskland.

Mest interessant

Samme mann oppholdt seg i Salangen i 1998 da drapet skjedde.

– Vi har fått til et bra opplegg. Det har vært en dialog med politiet i Tyskland en måneds tid nå. De har bistått med tilrettelegging av det som skal skje på en god måte, sier Rasmussen til Folkebladet.

Det mest interessante vitnet er kvinnen som ble knivstukket av mannen. Han hadde også et forhold til denne kvinnen før dette skjedde.

– Ja, hun er mest interessant for oss å snakke med. Vi har en avtale med henne og får bruke den tiden vi har behov for, sier Rasmussen.

Knyttet spenning til sporet

– Er det andre interessante vitner i Tyskland?

– Det vil samtalen med denne kvinnen si noe mer om. Vi må evaluere den informasjonen vi får og vurdere om det eventuelt er aktuelt å forlenge oppholdet. Men i utgangspunktet skal vi tilbake på fredag, sier han.

– Hva med fanger han sonet i sammen med?

– De kan ha en interesse, men som sagt er det avhengig av den informasjonen vi får, sier Rasmussen.

– Er du spent?

– Ja, det er klart. Dette er jo en prosess vi har jobba med over lang tid som det også er knyttet spenning til. Men samtidig skal vi ikke sette forventningene for høyt, sier han.