SJØVEGAN: Folkebladet skrev like over påske at det var stillstand i etterforskningen av det som kan være Norges mest omfattende sak om nedlasting av ulovlig seksuelt overgrepsmateriale mot barn.

Manglet ressurser

Politijurist Mona Madsen fortalte da at ingen jobbet med saken fordi det ikke var tilstrekkelige ressurser. Fungerende politimester Steffen Ravnåsen forklarte at en drapssak i retten tok politiressursene. Dette til tross for at saker der barn er involvert skal ha høy prioritet.

Onsdag kunne Madsen fortelle at denne situasjonen har endret seg.

Madsen forteller at de skal ha et møte torsdag for å diskutere veien videre i etterforskningen.Ved denne type saker er det sentralt for politiet å sjekke ut om det har foregått egenproduksjon og fildeling. Madsen ønsket ikke å gi noen opplysninger om dette nå.

– Nei, jeg vil ikke kommentere innhold eller mengder i etterforskningen nå. Vi er midt i etterforskningen og det gjenstår blant annet avhør, svarer hun.

Omfattende materiale

Ifølge Madsen er den sikta i saken avhørt, men det gjenstår ytterligere avhør av han.

– Når regner du med at etterforskningen er ferdig?

– Det sier seg selv at vi kan ikke la folk sitte å jobbe med dette i to måneder. Vi forsøker å gjøre det periodevis, at de som jobber med saken gjør det i bolker slik at de får pauser. Det er et belastende materiale å sitte med over tid, sier hun.

Politiet har beslaglagt mange harddisker og annet lagringsutstyr i saken. Det dreier seg om en datamengde på over 100 terabyte.