– Margrethe Hagerupsen var ansatt i Lenvik kommune før hun ble ansatt som rådmann, og når hun avslutter åremålet har hun fortsatt rett til å eie en stilling i organisasjonen — det følger vi selvsagt opp, sier ordfører Geir-Inge Sivertsen i Lenvik kommune.

Mangler detaljer

– Hvilken stilling skal Hagerupsen inn i?

– Hun blir nok å inngå i rådmannens stab i en eller annen form som en ekstra ressurs, rådgiver eller et eller annet. Hva slags oppgaver hun skal ha er ikke konkret avklart, men hun blir delvis å jobbe litt fra Lenvik kommune opp mot Senja kommune og prosessen som skal skje der, samt en del andre interne prosesser i organisasjonen, sier Sivertsen.

– Er det avklart at hun kommer tilbake?

– Ja, det regner vi med at hun gjør når hun er ferdig med sykmeldinga.

Beholder lønna

Selv om Hagerupsen fratrer rådmannsposten, beholder hun lønna hun i dag har som rådmann. Per i dag har Hagerupsen 930.000 kroner i grunnlønn.

– Med tanke på lønna er det en del forhandlinger som er gjort tidligere, og som er en forutsetning for den jobben Hagerupsen er i. Vi opptrer ryddig som arbeidsgiver, så dette er noe som er avklart, sier ordfører Sivertsen.

– Er det ikke dyrt å betale rådmannslønn til én som ikke lenger har rådmannsansvaret?

– Jo, det er selvfølgelig en refleksjon man kan gjøre. Nå hadde jeg anbefalt at Hagerupsen skulle fortsette som rådmann i de to årene som gjenstår før Lenvik blir en del av Senja kommune, men det ønsket ikke kommunestyret. Dermed er dette fulgt opp og en annen tilsatt som rådmann — da blir det slik, poengterer ordføreren.

Rettigheter

Han viser igjen til Hagerupsens rettigheter som arbeidstaker, samt de forpliktelser Lenvik kommune har overfor henne.

– Nå vet jeg ikke hvor lenge hun har tenkt å jobbe, men teoretisk kan hun sitte i retrettstillinga til hun er 70 år.

Sivertsen slår for øvrig et slag for at oppegående, eldre personer med lang og relevant erfaring står lenge i arbeidslivet.

– Margrethe Hagerupsen er på det 15. året som rådmann, og er en av rådmennene i Norge som har sittet lengst. Dermed er det knappest noen annen rådmann i landet som har lenger erfaring enn henne. Samtidig har hun sittet i rådmannsutvalg, både på fylket og nasjonalt, samt ekspertgrupper, så hun er en person med kjempeverdi, som vi selvfølgelig ønsker å trekke veksler på, spesielt med tanke på å bringe avtaler og alle ting inn når Lenvik kommune skal inn i en ny kommune. Ingen er bedre kvalifisert enn henne, så det ser vi frem til, understreker ordføreren.