Som kjent tar Bjørn Fredriksen tar rådmannsjobben i Lenvik kommune etter Margrethe Hagerupsen. Fredriksen skal sitte i rådmannsstolen i to år frem til Senja kommune etableres 1. januar 2020.

I protokollen i forbindelse med tilsettingsprosessen fremkommer det at Fredriksen fremmet to vilkår for å takke ja til stillinga. Det ene var et lønnskrav tilsvarende ei lønn som det Hagerupsen sitter med i dag, en årslønn på 955.000 kroner. Det andre vilkåret var permisjon fra stillinga som nærings- og havnesjef.

Tilsettingsnemnda, som består av ordfører Geir-Inge Sivertsen (H), Ap-politiker Grethe Sebulonsen, varaordfører Gunnleif Alfredsen (Sp) og hovedtillitsvalgt Otto Jakobsen, var enige om å innfri lønnskravet. Nemnda påpekte imidlertid at det andre kravet må behandles av nåværende rådmann.

Til tross for at Fredriksen får samme årslønn som Hagerupsen, vil han ikke få utbetalt like mye per år som dagens rådmann får. Dette ettersom Hagerupsen har avtale om 20 prosent åresmålstillegg, noe Fredriksens stilling ikke vil omfatte.