Det er knyttet stor spenning til om Sp får flertall for sitt forslag. Forslaget legges fram for Stortinget i neste uke, men fortsatt er saken i «prosess» som forsvarspolitisk talsperson for Sp, Liv Signe Navarsete, kaller det overfor Folkebladet.

Usikker

Men fortsatt er det knyttet usikkerhet til om Ap virkelig vil støtte Sps representantforslag.

Ikke krige

Men Navarsete er klar på at de ikke ønsker noen «krig» med Ap i denne saken.

– For oss er de ikke Ap vi vil gå ut imot. Vi ønsker et regjeringssamarbeid etter valget. Det er regjeringen, som la fram en håpløs langtidsplan for Forsvaret, som er vår hovedmotstander. Men det er viktig for oss å ha med Ap, derfor er jeg glad for det som står i kronikken. SP vil ha dem med på å fastslå at hovedbasen for helikopter skal være på Bardufoss. Vi er avhengige av Ap for å få et flertall i denne saken, og derfor håper jeg at både lokale og regionale politikere er med på å påvirke slik at v sikrer et flertall, sier Navarsete.

Ikke sett forslaget

– Arbeiderpartiet vil satse på helikoptermiljøet på Bardufoss, ikke avivkle det. Hærhelikoptrene er tatt inn i vårt forslag til partiprogram. Vår tilnærming kommer klart fram i Folkebladet 25. januar (kronikken, jour. anm.), skriver Vad-Petersson.