Det er Liv-Helga Sørensen, datter av Hans-Kristian Sørensen, som sammen med mannen, Bård Meløe, kjøper og overtar drifta av Finsnes Gaard. Overtakelsesdatoen er satt til 15. juni.

Forvandlet

– Vi bor på Sortland, og herfra skal vi drive Finsnes Gaard som et smarthotell. Etter hvert vil vi sikkert bli nødt til å ansette noen som kan jobbe der og ta seg av ting når vi ikke er der sjøl, sier Sørensen til Folkebladet.

– Vi har lenge vært i tenkeboksen før vi bestemte oss for at vi ønsker å prøve å drive det.

Mye det samme

Finsnes Gaard har i mange år vært drevet som et overnattingssted. Sørensen understreker at ting ikke blir så veldig annerledes nå som hun og mannen tar over.

– Det blir på mange måter det samme slik som faren min har drevet det, men det blir jo litt annerledes i og med at han også har bodd der. Når vi tar over kommer det fremdeles ikke til å være noen resepsjon, men et smarthotell med koder og online booking, forteller Sørensen.

Hun har troen på at et smarthotell-konsept kan fungere veldig godt på Finnsnes, både for gjester som ønsker å benytte seg av Finsnes Gaard i forbindelse med kortere og lengre opphold.

– Vi har selv bodd på sånne hotell, og tenker at det er mange som ønsker et selvbetjent tilbud. Nå kommer det selvfølgelig også til å være noen der til å drifte stedet sånn som faren min har gjort, sier Sørensen.

Detaljene rundt hvordan drifta kommer til å se ut er heller ikke helt spikret ennå. Sørensen, som jobber som lærer ved en videregående skole, tenker å bruke sommeren som en innkjøringsperiode for å finne ut av ting.

Spennende region

At reiselivet på Senja og i regionen for øvrig er blomstrende har Sørensen fått med seg. Det er en faktor som Sørensen synes er spennende.

– Når jeg selv har vært på Finnsnes og bodd på gården, så har jeg vært veldig glad i å sykle, springe på fjellene og farte rundt omkring — det er helt fantastisk. Vi ønsker at Finsnes Gaard skal være et supplement til reiselivet på Senja og i Midt-Troms, og vil i disse månedene frem mot overtakelse gjøre oss mer kjent med hva som finnes av tilbud til turistene som kommer hit.

Sørensen legger ikke skjul på at hun og mannen er litt nervøse for eventyret de legger ut på, men aller mest spent.

– Dette er jo veldig nytt for oss. Jeg har kun gått ett år på reiselivslinje på folkehøgskole, så dette er veldig nytt for oss, men vi skal gjøre vårt beste. Det blir spennende, smiler hun.

Til Nordlys opplyser Hans-Kristian Sørensen at salgssummen for Finsnes Gaard — med en "egne barn-rabatt" — ble ni millioner kroner. I utgangspunktet, da gården først ble lagt ut for salg i 2015, ba Sørensen om vel 15 millioner kroner.

Fra sommeren skal Finsnes Gaard driftes som et smarthotell. De nye driverne opplyser at de vil satse mer på markedsføring enn det som har vært gjort tidligere. Foto: Maria Holm Simonsen