FINNSNES: – Jeg kommer ikke til å se meg tilbake når jeg går ut denne porten, slår Hans-Kristian Sørensen fast.

For selv om han har brukt ti år på prosjektet med å bygge opp Finsnes Gaard på Innerneset på Finnsnes, så er han klar til å bla om til neste kapittel. Klar til å levne anlegget i nye hender.

– Målet mitt har hele veien vært å klare det, både fysisk og økonomisk, å bygge opp anlegget. Det har vært krevende, men også utrolig givende. Nå er det ferdig - ikke mer spikring eller maling, og må derfor over i en ren driftsfase. Og det er ikke min greie, humrer Sørensen.

Han tilbydde barna sine å drive anlegget, men de var alle på en slik plass i livet at det ikke passet.

– Derfor ble vi enige om å selge.

Ønsker for fremtida

Eiendomsmegler1 Finnsnes har fått oppdraget med å selge anlegget. Prisantydninga er satt til 15.100.000 kroner.

– Prisen er ferdig pruta, humrer Sørensen.

Han har nemlig ikke noe hastverk med å få solgt eiendommen. Tvert imot er Sørensen klar over at det kan ta tid å finne en ny eier til et salgsobjekt som Finsnes Gaard.

– Hvilket håp har du for anlegget?

– Jeg ønsker at Finnsnes skal kunne nyte godt av anlegget uansett hvem som eier det. Jeg håper det kommer inn eiere med planer for plassen, og som vil åpne anlegget for lokalbefolkninga, sier Sørensen.

Han ser for seg kafédrift, kanskje en restaurant, en plass for sosiale sammenkomster og at Finsnes Gaard også i fortsettelsen kan være et selskapslokale for både små og store begivenheter.

– Jeg mener bestemt at det er et potensiale for å tjene penger på dette, sier Sørensen, som blant annet viser til at de fire sjøhusene ved Finsnes Gaard nærmest har leid seg ut av seg sjæl - uten markedsføring.

Et hus med historie

De som har fulgt med oppbygginga av Finsnes Gaard, vet hvilken formidabel jobb Sørensen har lagt ned. I løpet av ti år har anlegget blitt utviklet til ei perle på Finnsnes. Og det startet med hovedhuset.

– Jeg er født og oppvokst på Finnsnes, og da jeg fikk muligheten til å ta vare på det eldste huset som var her i byen, så var jeg ikke vanskelig å be, smiler Sørensen.

Hovedhuset, som opp gjennom årene har blitt kalt både Karoliussengården og Erlandsengården, er rundt 200 år gammelt. Huset var nærmest ei rønne da Sørensen tok over.

– Vi har jo ikke tradisjon for å ta vare på hus her på Finnsnes. ”Riv og asfalter” er omkvedet fra både kommunalt og privat hold, men jeg håper her å ha bidratt til å stake ut en kurs om at det går an å ta vare på ting også.

– Hva skal du nå ta deg til?

– Det forteller jeg ikke, smiler Sørensen lurt.

Maritimt: Alt som er bygget opp på Finsnes Gaard er gjort med en visjon - og med et maritimt preg. Foto: Maria Hom Simonsen
PLATT: Danseplatten er populær hos både liten og stor. Foto: Maria Hom Simonsen
OTTAR: Til og med han Ottar har funnet veien til Finsnes Gaard, men det er mest for å skremme tennene på sommerstid. Foto: Maria Hom Simonsen