FINNSNES: Rettssaken mot mannen i 30-årene ble avslutta i Senja tingrett tirsdag. Aktor Marie Lygre la ned påstand om fengsel i sju måneder for den overgrepstiltalte læreren. Hun uttaler også til Folkebladet at det også er lagt ned krav om at tiltalte skal betale saksomkostninger.

Mannens forsvarer, Oddvar Eriksen, har på sin side lagt ned påstand om full frifinnelse.

Erstatningskrav

Barnets bistandsadvokat, Mads Wallerheim, sier til Folkebladet at de vil legge ned et erstatningskrav på minimum 50.000 kroner, forutsatt at mannen blir dømt i saken.

- Vi får vente og se når dommen foreligger, men det er først og fremst et spørsmål om troverdigheten til fornærmede kontra tiltalte, målt opp mot bevisene i rettssaken, sier han.

Ifølge han skal rettssaken ha vært svært belastende både for fornærmede og familien i saken.

- Det blir som å rippe opp i det. Saken har absolutt vært en påkjenning, og fornærmede i saken skal også påbegynne traumebehandling fra høsten av, sier Wallerheim.

Belastende

Den tiltalte læreren i saken er glad for endelig å ha fått saken opp i retten.

Han er klar på at rettssaken også har vært belastende på tiltalte.

- Han synes det er trist å bli eksponert på en slik måte på ting tiltalte mener ikke er gjort. Spesielt med tanke på yrket hvor en forholder seg til mange barn, sier Eriksen.

Videre tilføyer han at det ikke er grunnlag for å se en sammenheng mellom en trafikkulykke tiltalte var involvert i og det første tiltalepunktet i saken.