FINNSNES: Rettsaken mot mannen skal pågå i to dager for Senja tingrett. Tiltalen mot mannen i 30-årene omhandler seksuelt overgrep mot barn under 16 år, og en hendelse som omhandler uaktsom kjøring som førte til en ulykke. Overgrepet skal angivelig ha skjedd i klasserommet tidsrommet 2013 – 2014.

Lettelse

Ifølge fornærmede skal overgrepene bare skjedd i en elevgruppe bestående av bare gutter. Mishandlingen skal ha skjedd i klasserom med andre elever når tiltalte gikk til elevene for å bistå med hjelp i skoleoppgaver. Hendelsene skal ifølge fornærmede skjedd opptil flere ganger og består av at barnet skal ha blitt befølt nedentil, under og over klær. Den tiltalte læreren skal også ha hatt flere barn på fanget, og fornærmede forklarer at også der har slike overgrep skjedd.

Fornærmede har forklart at overgrepene sluttet da tiltalte spurte om eleven likte å kose og eleven svarte bestemt nei.

Saken ble kjent da det fornærmede barnet fortalte om hendelsene til sine foreldre da barnet skulle tilbake til skolen etter juleferien i 2015. Barnet beskriver det som en lettelse da saken ble kjent.

Far til fornærmede sa i retten at barnets adferd er forandret og at barnet har slitt med store søvnproblemer i ettertid. Barnet har også blitt redd for voksne menn. Gjennom oppfølging på BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk), forteller faren at det er påvist post-traumatisk stress hos barnet.

Vanskelig

Tiltalte forklarte for retten at han ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene, og synes det er rart at tiltalte skulle ha blitt berørt i et klasserom med rundt 20 andre elever. Videre forklarte mannen at det ville ha vært vanskelig å berøre eleven da to og to sitter sammen og hendene alltid er over pulten. Dermed mener tiltalte at beføling er vanskelig å gjennomføre uten at andre elever ser dette.

I etterkant av at tiltalen ble kjent og da tiltalte ble suspendert fra lærerstilling, beskriver han hverdagen som vanskelig. Tiltalte har ifølge seg selv isolert seg fra samfunnet og unngår sosialisering. Mannen beskriver tiltalen som en stor påkjenning.

Tirsdag vil påtalemyndigheten og mannens forsvarer legge ned sine påstander.

FORSVARER: Forsvarsadvokat i saken er Oddvar Eriksen.