MAJA OLAUSSEN"/>

Nå kommer «Cato»

«Berits» lillebror kommer med dagens første flo.

Det kan være lurt å holde på hatten i dag. Ekstremværet "Cato" er forventet allerede tidlig i ettermiddag. Med seg har han både vind og svært høy vannstand. 

været

Ekstremværet «Cato» treffer Troms tidlig nå i ettermiddag. Med seg har han en ekstremt høy vannstand.

– Det går i samme opplegget som "Berit". Men det blir mye vind og litt lavere vannstand enn sist, forteller meteorologikonsulent Trond Robertsen.

Da «Berit» herjet i Troms i slutten av november kom hun helt vindstille. Årsaken for at nettopp «Cato» tar med seg vinden er mange.

– Desember er en måned for sterk vind, og samtidig går strømmen nordover. Alt dette er med på å dytte sjøvannet inn mot kysten.

Ekstremværet «Cato» er i første omgang meldt fra Salten til Nordkapp. I morgen strekker han seg videre til Vardø.

I tillegg til «Cato» er ekstremværet som herjer i, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Trøndelag døpt «Dagmar». vil være blant de ti sterkeste stormene som har rammet de siste 30 årene.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

været