Folkevalgte skeptiske til Obamas IS-strategi

Washington (NTB-AFP): Politikere fra begge de store amerikanske partiene mener president Barack Obama bør gjøre mer for å stanse opprørsgruppen IS.

Barack Obama under en pressekonferanse i Det hvite hus i forrige uke. Foto: Reuters/NTB scanpix 

utenriks

– Alle er enige om at regjeringen trenger en strategi og at presidenten må forklare det amerikanske folket og Kongressen hvordan vi skal møte denne trusselen, sa republikaneren Ed Royce tirsdag.

Royce, som sitter i utenrikskomiteen i Representantenes hus, vil be utenriksminister John Kerry om å redegjøre for regjeringens IS-strategi i Kongressen neste uke.

Også medlemmer av Obamas eget parti Demokratene stiller spørsmål ved hans håndtering av situasjonen i Syria og Irak. Dianne Feinstein, som leder utenrikskomiteen i Senatet, mener Obama ikke har gjort nok for å stanse IS.

– Vi har lært én ting om denne presidenten, og det er at han er svært forsiktig. Kanskje for forsiktig i dette tilfellet, sa Feinstein til TV-kanalen NBC i helgen.

En video som etter alt å dømme viser likvideringen av den amerikanske journalisten Steven Sotloff, ble lagt ut på internett av IS tirsdag. (©NTB)