SITE: – IS har halshogd Steven Sotloff

Washington (NTB-Reuters): Den islamske staten (IS) har offentliggjort en video som viser at den amerikanske journalisten Steven Sotloff halshogges, melder organisasjonen SITE.
utenriks

Steven Sotloff ble bortført i Aleppo nord i Syria i fjor.

I videoen som angivelig viser halshoggingen av ham, advarer en maskert mann andre land mot å slutte seg til USAs «onde allianse mot Den islamske staten». Samtidig retter mannen trusler mot et britisk gissel, ifølge SITE, en gruppe som sporer aktiviteten til terrororganisasjoner på internett.

Det hvite hus kan foreløpig ikke si om videoen er ekte. Sotloff var i Syria som frilansjournalist da han ble bortført i fjor.

IS-opprørerne slapp i august en video som viste halshoggingen av den amerikanske journalisten James Foley, som ble bortført i 2012. Denne videoen har amerikanske myndigheter bekreftet at er ekte.

I videoen fra august ble også Sotloff vist fram, den gang i live. IS sa at hans skjebne ville avgjøres av om USA fortsatte å bombe ekstremistgruppen i Irak. USA bøyde seg ikke for truslene, og bombeangrepene fortsatte. (©NTB)