Kosovos regjering faller midt i koronautbruddet

Kosovos nyvalgte statsminister Albin Kurtis regjering har falt etter et mistillitsforslag over håndteringen av koronautbruddet.
utenriks

Mistillitsforslaget ble fremmet av Kurtis egne koalisjonspartnere etter bare sju uker ved makten. Av de 120 medlemmene i parlamentet støttet 82 mistillitsforslaget mens 32 stemte mot og én stemte blankt.

Mistilliten mot Kurti kom etter at han sparket landets innenriksminister Agim Veliu. Veliu mistet jobben da han kritiserte statsministeren for å ha nektet å innføre unntakstilstand på grunn av utbruddet av koronavirus i landet.

Kurtis venstreorienterte Selvstyrepartiet (LV) hadde en mindretalls koalisjonsregjering med sentrumshøyrepartiet Kosovos demokratiske liga (LDK). Som det største partiet i nasjonalforsamlingen må LV nå i løpet av 15 dager fremme en ny kandidat som statsminister.

(©NTB)