Mange sivile drept i angrep fra regjeringsstyrker i Afghanistan

Mellom 35 og 40 sivile er ifølge lokale kilder drept i et angrep fra afghanske regjeringsstyrker i Helman-provinsen sør i landet.
utenriks

Afghanske regjeringsstyrker slo sent søndag kveld til mot en bygning der de hevder Taliban drev opplæring av selvmordsbombere.

En nabobygning der det ble feiret bryllup kom også under angrep, og mange sivile ble drept.

– 35 sivile ble drept og 13 ble såret. Disse menneskene deltok på en bryllupsfest nær angrepsstedet i Khaksar-området av Musa Qala-distriktet, forteller Attaullah Afghan, som sitter i provinsrådet i Helmand, til Reuters.

Abdul Majid Akhundzadah, som også er medlem av provinsrådet, opplyser til Reuters at 40 mennesker, alle sivile, ble drept under angrepet mot bryllupsfesten.

De amerikanske styrkene i Afghanistan hevder i en uttalelse at 22 Taliban-medlemmer ble drept i angrepet, men oppgir ingen sivile tap. Det er ikke kjent om amerikanske styrker deltok i angrepet.

En talsmann for guvernøren i Helmand-provinsen, Omar Zwak, sier 14 opprørere, blant dem seks utlendinger, ble drept i angrepet. Opplysningene om sivile tap blir nå etterforsket, sier han.

(©NTB)