Lederen av Frankrikes nasjonalforsamling tiltalt i økonomisak

Presidenten i den franske nasjonalforsamlingen, Richard Ferrand, er satt under tiltale for økonomiske misligheter.

Lederen av den franske nasjonalforsamlingen, Richard Ferrand sittende foran, sammen med (fra venstre) visepresidenten av EU-parlamentet Mairead McGuinness, Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble, parlamentsleder John Bercow i det britiske underhuset, leder Nancy Pelosi i Representantenes hus og lederen av Canadas underhus Bruce Stanton under et besøk ved det franske forskningsinstituttet French Research Institute for the Exploitation of the Sea (IFREMER), in Brest, 6. september. Natt til torsdag ble Ferrand tiltalt for økonomiske misligheter av fransk påtalemyndighet. Foto: David Vincent / AP / NTB scanpix 

utenriks

Presidenten i den franske nasjonalforsamlingen, Richard Ferrand, som tilhører president Emmanuel Macrons parti Republikken på vei (LREM), ble natt til torsdag tiltalt for økonomiske misligheter. Som sjef i et forsikringsselskap i 2011 skal han ha forsøkt å berike sin samboer.

Forsikringsselskapet i Bretagne, der Ferrand var sjef, skal ha gjort en avtale om å leie og pusse opp et bygg Ferrands samboer eide, slik at byggets verdi økte.

Konklusjonen om å ta ut tiltale mot Ferrand ble tatt natt til torsdag etter et 13 timer langt rettsmøte, skriver Le Parisien.

Ferrand sendte selv ut en pressemelding ved 1-tiden på natten hvor han sier han tar beslutningen om tiltale til etterretning. Han skriver at den nye statusen han er gitt i saken vil ham mulighet til forsvare seg mot beskyldningen. Han skriver videre at han er rolig med tanke på det framtidige utfallet av saken.

Det går videre fram at Ferrand ikke har tenkt å trekke seg fra stillingen i nasjonalforsamlingen, skriver avisen.

Ferrand har vært under etterforskning i flere år, noe som i 2017 medførte at han ble fjernet fra jobben som territorialminister i Macrons regjering.

(©NTB)