Tysklands økonomi krympet igjen

Tysklands økonomi krympet i andre kvartal og gjorde det dermed dårligere enn både Italia og Frankrike.

Tysk økonomi krympet med 0,1 prosent i andre kvartal, sammenlignet med årets første tre måneder. Globale handelskonflikter og en haltende bilindustri er blant forklaringene. Bildet er fra en stålfabrikk i Salzgitter. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix 

utenriks

Tysklands BNP falt med 0,1 prosent sammenlignet med årets tre første måneder, opplyser det føderale statistikkbyrået Destatis onsdag.

– Den eksportavhengige industrisektoren rammes fortsatt hardt av den globale nedgangsperioden, handelsuro og brexit, sier økonom Markus Gütschow i Morgan Stanley.

Etter ni år med stabil økonomisk vekst har tysk økonomi nå bare vokst med 0,4 prosent fra juni i fjor til juni i år. Det er den svakeste veksten på seks år.

Tallene er i tråd med analytikernes prognoser og bidrar til økt frykt for at Europas største økonomi kan snuble inn i en resesjon.

Landet som har vært regnet som Europas økonomiske lokomotiv, havner nå i selskap med Storbritannia, der økonomien krympet 0,2 prosent i andre kvartal.

Italia sto på stedet hvil, mens Frankrike noterte en vekst på 0,2 prosent. Ferske tall fra Eurostat viser at veksten for de 19 landene i eurosonen var på 0,2 prosent i andre kvartal, ned fra 0,4 prosent i årets tre første måneder.

(©NTB)