Fagorganisasjon vil ha mer trening for Boeing 737 Max-piloter

Den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA har oppdaget en ny mulig sikkerhetsrisiko ved det ulykkesrammede Boeing 737 MAX-flyet.

Et av Boeing 737 MAX-fly på vingene. Nå har amerikanske luftfartsmyndigheter funnet nok en sikkerhetsrisiko som vil skyve på når flytypen igjen kan settes inn i kommersiell trafikk. Foto: Ted S. Warren / AP Photo/ NTB scanpix 

utenriks

Federal Aviation Administration offentliggjorde onsdag at det var oppdaget det som omtales «en ny mulig sikkerhetsrisiko» ved flymodellen. Dette vil skyve ytterligere på datoen for når flyet kan settes tilbake i ordinær trafikk.

– Vi har funnet en mulig sikkerhetsrisiko som Boeing må redusere, skriver FAA i en epost.

FAA sier i uttalelsen at de vil heve flyforbudet for flytypen når de anser det for sikkert å gjøre det.

Fagorganisasjonen The International Air Transport Association presser på for at pilotene må få mer trening i å fly 737 MAX-flyene. I en uttalelse torsdag slår organisasjonen fast at luftfartsindustrien ikke kan fungere effektivt uten koordinering mellom piloter og reguleringsmyndigheter.

Det er ventet at mer trening vil innebære store kostnader for Boeing.

Til sammen 346 mennesker mistet livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober i fjor og Etiopia i mars. Flytypen ble etter Etiopia-ulykken satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden.

(©NTB)