Marokko-rettssaken utsatt nok en gang

Rettssaken etter dobbeltdrapet i Marokko ble torsdag utsatt til 30. mai, melder VG.

De tre gateselgerne Rachid Afati (t.v.), Ouziad Younes og Abdessamad El Joud (t.h) er blant de hovedmistenkte for drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. Her er de tre avbildet da de ble pågrepet på en buss på vei fra Marrakech. Foto: 2M.ma / NTB scanpix. 

Maren Ueland ble drept i Marokko 17. desember i fjor. Rettssaken mot de 24 tiltalte mennene ble torsdag utsatt til 30. mai. Foto: Irene Ueland / NTB scanpix. 

Minnestund for Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen ved Universitetet i Sørøst-Norge hvor de begge studerte. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix 

utenriks

Torsdag møtte de tiltalte i retten i Marokko.

24 menn er tiltalt for å være involvert i drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager, som ble drept 17. desember i fjor. De to turistene var på fottur til Nord-Afrikas høyeste fjell Jebel Toubkal i Marokko.

Fire av de mistenkte er tiltalt for å gjennomføre eller medvirke til selve drapene, og risikerer dødsstraff selv om Marokko ikke har henrettet noen på 25 år.

En sveitsisk-spansk mann anklages for å ha trent dem opp. De 19 andre er tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrororganisasjon.
(©NTB)