Markedene i Asia forsiktig opp igjen etter Trump-tvitring

Børsene i Asia endte med oppgang onsdag etter at president Donald Trump har antydet at en handelsavtale med Kina kan være innen rekkevidde.

Spesialist Anthony Matesic arbeider på gulvet på børsen i New York. Etter oppgangen i USA tirsdag fulgte de fleste markedene i Asia etter onsdag. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix 

utenriks

– Når tiden er inne, skal vi inngå en avtale med Kina, tvitret Trump tirsdag, og forsikret om at han har «ubegrenset» respekt for Kinas president Xi Jinping.

– Vi kan gjøre en avtale med Kina i morgen, før selskapene deres begynner å dra, slik at vi ikke mister forretningsvirksomhet i USA, fortsatte han.

Påstanden om mulighetene for onsdagen blir sett som gode nyheter på de asiatiske børsene.

I Tokyo endte Nikkei 225-indeksen opp 0,58 prosent etter en svak åpning, mens den brede Topix-indeksen gikk opp 0,6 prosent.

Både Shanghai og Hongkong åpnet med opptur, og endte til slutt med oppgang på henholdsvis 1,9 prosent og 1 prosent.

Sydney gikk opp 0,7 prosent.

Både Seoul, Taipei, Wellington, Manila og Mumbai endte også med grønne tall, mens Singapore og Jakarta gikk ned.

Oljeprisene er så langt noe ned etter økningen tirsdag. Råoljeprisen er gått ned 45 cent til 61,33 dollar fatet, mens prisen for Nordsjøolje onsdag morgen er nede 19 cent til 71,05 dollar fatet.

Tross den lille oppgangen trår investorer fortsatt varsomt, og analytikere advarer mot at mer usikkerhet i tiden framover. Trump har truet med å skjerpe sanksjonene mot Kina ytterligere, etter han doblet tollen på kinesiske varer verdt 200 millioner dollar forrige uke.

(©NTB)