Kvinne knivstukket på åpen gate i Helsingborg

Svensk politi har etterlyst en mann etter at en kvinne i 60-årene ble knivstukket i nærheten av synagogen i Helsingborg. Kvinnen er livstruende skadd.

Politiets krimteknikere jobber i Nedre Långvinkelgatan der en kvinne ble knivstukket i Helsingborg tirsdag morgen. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix 

utenriks

Offeret er aktiv i den jødiske forsamlingen i det nordvestre Skåne, og politiet satte inn vakthold ved synagogen i sentrum av byen etter hendelsen.

Teorien om at det kunne dreie seg om hatkriminalitet, ble imidlertid svekket da politiet tirsdag ettermiddag identifiserte den antatte gjerningsmannen, som tidligere er kjent for politiet.

– Vi har ingenting som tyder på det akkurat nå, men det kan endre seg, sier politiets pressetalsperson Ewa-Gun Westford om muligheten for at kvinnen ikke var et tilfeldig offer.

Mannen som er mistenkt for drapsforsøk, er ikke tidligere dømt for hatkriminalitet, bekrefter hun. Det finnes ikke noen relasjon til offeret, og politiet ser ikke noe klart motiv for angrepet.

Helsingborgs Dagblad skriver at angrepet antas å være en gal persons verk og kvinnen et tilfeldig offer.

Flere personer befant seg i nærheten da kvinnen ble knivstukket i 7.30-tiden tirsdag morgen.

– Vi har snakket med folk, men vi vil ha flere vitner, sier Filip Annas ved politiets operasjonssentral.

Kvinnen ble brakt i ambulanse til sykehus. Mannen som er etterlyst, ble fanget opp på overvåkingskamera.

(©NTB)