Amerikanske børser klatrer igjen

Aksjemarkedene i USA har hentet inn mye av tapet fra mandagens bratte fall.

Optimismen var tirsdag tilbake på Wall Street. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix 

utenriks

Den verste panikken i kjølvannet av den tilspissede handelskrigen mellom Kina og USA har stilnet, og optimismen er tilbake hos investorene etter mandagens børsras.

Da stupte den teknologitunge Nasdaq-indeksen med 3,3 prosent, men med jevn oppgang gjennom tirsdagens handel, endte indeksen opp 1,14 prosent

Dow Jones og S&P 500, som begge endte ned 2,4 prosent dagen før, snudde tirsdag til oppgang på henholdsvis 0,82 og 0,93 prosent.

President Donald Trump hevet før helga tollsatsene på en rekke kinesiske varer fra 10 til 25 prosent og advarte Kina mot å svare med samme mynt.

Ledelsen i Beijing lot seg ikke skremme og kunngjorde mandag at tollsatsene på drøyt 5.000 amerikanske varer blir hevet til opptil 25 prosent.

Aksjemarkedene i USA reagerte spontant og falt kraftig. Asias børser stengte også med nedgang tirsdag, men fallet var langt mer beskjedent enn i New York mandag.

Oppturen i USA tirsdag skjedde etter nok en morgen der handel var tema på president Donald Trumps Twitter-feed.

– Når tiden er inne, skal vi inngå en avtale med Kina, sa Trump, som forsikret om at han har «ubegrenset» respekt for Kinas president Xi Jinping.

(©NTB)