Egypt med storoffensiv mot «terrorister og kriminelle"

Egypt har innledet en stor militæroffensiv mot det myndighetene kaller «terrorister, kriminelle elementer og organisasjoner».

Militante islamister med bånd til IS har gjennomført en rekke angrep mot egyptiske sikkerhetsstyrker på Sinaihalvøya siden landets militære grep makten i et kupp i 2013. Dette bildet, som er distribuert av IS, viser et angrep mot en politipost i el-Arish 9. januar i år. Foto: AP / NTB scanpix 

utenriks

Store styrker fra hæren, flyvåpenet og marinen deltar i operasjonen, som blant annet er rettet mot militante islamister med bånd til IS nord på Sinaihalvøya.

Ifølge hærens talsmann Tamer el-Rifaai ble storoffensiven innledet fredag morgen, i første omgang med angrep mot mål sentralt på Sinaihalvøya, i Nildeltaet og i ørkenområdene vest for elva Nilen, mot grensa til Libya.

Senere på dag opplyste Rifaai at det var gjennomført angrep mot skjulestedene til militante islamister nord og sentralt på Sinaihalvøya.

Ifølge egyptiske sikkerhetskilder ble minst 20 opprørere drept i et angrep mot landsbyen Bir al-Abd.

Den egyptiske marinen er satt inn for å bryte forsyningslinjene til opprørere, samtidig som grensekontrollen er styrket og det samme er sikkerheten langs Suezkanalen og ved andre strategiske mål, opplyser Rifaai.

Militante islamister har gjennomført en rekke angrep og aksjoner på Sinaihalvøya siden Egypts militære grep makten i et kupp i 2013 og kastet landets folkevalgte president Mohamed Mursi og titusenvis av andre fra Det muslimske brorskapet i fengsel.

(©NTB)